vineri, 21 ianuarie 2011

Ciroza hepatica

Ingrediente : 3 kg de morcovi, 3 kg de miere poliflora, 3kg de lamai si 1 kg de patlagina.
Morcovii se spala bine si se rad pe razatoarea mica. Lamaile se spala si se taie marunt. Patlagina se fierbe intr-un litru de apa la foc mic si se lasa pe foc pana scade la 250 ml. Se lasa la racit. Se amesteca toate ingredientele si se pun in borcane de sticla. Preparatul se tine la frigider. In fiecare dimineata, inainte cu 15-20 de minute de micul dejun se va lua o lingura din acest tratament.
Tratamentul se consuma zilnic. Rezultatele lui sunt uimitoare chiar la persoanele foarte bolnave.
Pulberea de orz verde poate fi de asemenea o prima alegere in cazul bolnavilor de ciroza uscata. Se ia dimineata si seara cu 30 de minute inainte de masa 1 lingurita rasa de pulbere de orz verde.
Foarte buna pentru bolile de ficat este si varza. Se consuma doua cani de suc proaspat de varza pe zi.
Planta cu cele mai bune rezultate in bolile ficatului este rostopasca, atat frunzele cat si florile. Se beau doua cani de infuzie pe zi(o lingurita rasa de planta la 250 ml de apa). Ajuta si alte plante: coada calului, galbenele, armurariu, etc.
Este foarte importanta abordarea unui mod de viata sanatos. Se evita prajelile, mezelurile, branzeturile fermentate, alimentele cu aditivi, carnea de porc, muraturile, alcoolul, cafeaua, tutunul si tot ceea ce in general poate fi greu pentru ficat si il afecteaza. Odihna este de asemenea foarte importanta in cazul bolilor de ficat.


Articol postat de Amalia Tanase

2 comentarii: